Kaip priaugti svorio

Paprasti patarimai, norint priaugti svorio

Mažas kūno svoris daugeliui atrodo nesuprantama ir nedidelė problema. Tačiau žmonėms, kurių kūno masės indeksas (KMI) nesiekia minimalios ribos, kelių kilogramų priaugimas sudaro didelių rūpesčių. Pateiksiu kelis paprastus patarimus kaip priaugti svorio.

Daugiau maisto

Kaip priaugti svorio

Kaip priaugti svorio

Maistas yra pagrindinis energijos ir kalorijų šaltinis. Kaip priaugti svorio merginai? Reikia paminėti, jog merginai bus paprasčiau nei vaikinui, kadangi moterų medžiagų apykaita šiek tiek lėtesnė. Norint priaugti svorio, reikia padidinti suvartojamų kalorijų kiekį. Jei per dieną nesuvalgomas pakankamas kalorijų kiekis, svorio priaugti neįmanoma. Kitas klausimas: kaip priaugti svorio greitai? Tiesą sakant, tai nėra sudėtinga, kemšant nevertingą, tačiau labai kaloringą maistą, tokį kaip: bulvių traškučiai, saldumynai ir pan. Kaip priaugti svorio, paklausite? Tai tikrai lengva, deja, visi priaugti kilogramai bus riebalų pavidale.

Daugiau baltymų

Norint, kad priaugtas svoris nebūtų riebalai, reikėtų rinktis maistą, turintį daugiau baltymų. Baltymai mūsų kūne atlieka statybinę funkciją, todėl kai jų per mažai naujos ląstelės paprasčiausiai negali formuotis. Siekiant atsakyti į klausimą, kaip priaugti svorio, papildai gali būti išeitis. Dažniausiai papildai gaminami sintetinant natūralius baltymus, todėl jie neturės neigiamo poveikio sveikatai. Žinoma, prieš perkant papildą, reikėtų pasitarti su pardavėju.

Daugiau riebalų

Norint priaugti daugiau raumenų masės, reikėtų suvartoti daugiau riebalų. Nors ir keista, stengiantis priaugti raumenų, reikėtų laikytis dietos, kurios racione būtų pakankamas riebalų kiekis. Riebalinės rūgšys yra labai svarbios hormonų gamyboje. Kai kurių riebalinių rūgščių organizmas pats pasigaminti negali, todėl būtina jas gauti su maistu.

Daugiau užkandžių

Kad priaugtumėte papildomo svorio, reikės suvartoti daugiau kalorijų nei paprastai. Tad ir valgyti reikės dažniau. Žmogaus kūnas vieno valgio metu gali absorbuoti tik tam tikrą kalorijų kiekį. Likusios kalorijos paverčiamos riebalais arba tiesiog pašalinamos iš organizmo, todėl reikėtų valgyti dažniau, tačiau vieno valgio metu nesunaudoti daugiau  nei 500 kalorijų.

Daugiau vandens

Be maisto žmogus gali išgyventi iki 30 parų, o be vandens apie 3 dienas. Vanduo yra gyvybiškai svarbus kiekvienam gyvam organizmui. Kaip priaugti svorio? Reikės būti fiziškai aktyvesniam, kūnas labiau prakaituos ir atsiras pavojus dehidratuoti. Norint to išvengti, reikia vartoti pakankamą kiekį vandens. Per dieną reikėtų išgerti bent jau 2 litrus skysčių, o aktyviai sportuojant dar daugiau.

Daugiau sporto

Jei norite, kad priaugtas svoris nebūtų riebalai, bet raumenys, reikėtų atsakyti į kitą klausimą: kaip priaugti raumenų masės? Taip pat kyla klausimas, ar galima ir kaip priaugti svorio sportuojant? Sportuojant svorio nepriaugsite taip greitai ir paprastai. Reikės kelių mėnesių ar net metų, kol priaugsite taip trokštamų kilogramų. Tačiau galite būti tikri, kad priaugti kilogramai bus raumenys. Jei jums įdomu, kaip priaugti greičiau, reikėtų rinktis specialius pratimus, kurie paspartintų raumenų augimą.

Kaip vyrui priaugti svorio?

Kadangi vyrų medžiagų apykaita greitesnė už moterų, jiems priaugti svorio bus sudėtingiau. Taigi, kaip priaugti svorio vyrui? Nieko nėra neįmanomo. Derinant mitybą, sportą ir sveiką gyvenseną, svorio priaugimas neturėtų ilgai užtrukti. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kiek norite priaugti svorio. Sportuojant kelis kartus per savaitę ir naudojant daugiau kalorijų per mėnesį, galite priaugti iki 2 – 3 kilogramų. Tai reiškia, kad po pusmečio būsite priaugęs maždaug 15 kilogramų raumenų.

Kiekvieno žmogaus organizmas individualus, todėl vieniems priaugti svorio bus lengviau, o kitiems sunkiau. Norint priaugti svorio, svarbiausia stebėti save ir nuolat sekti savo svorį. Taip greičiausiai suprasite, kurie patarimai veikia, o kurie ne, galėsite susidaryti individualų svorio priaugimo planą, taip pats sau atsakysite į klausimą, kaip priaugti nekenkiant sau ir per įmanomą trumpiausią laiką“.

Parašykite komentarą